Bøker som gir innsikt

Lyst til å skrive om bøker som skaper nye definisjoner på et meningsfullt liv? Om natten lyser stjernene og Min fetter Ola og jeg gjør det. Diskuter problemstilling for oppgaven med faglæreren din.

Robert Steen: Om natten lyser stjernene (bm). Foreldrene til Mats Steen trodde at sønnene deres hadde levd et liv i isolasjon og helt uten venner. Da han døde 25 år gammel, etter å ha levd med en livstruende sykdom, oppdaget foreldrene at han hadde vært del av et gaming-nettverk som strekker seg utover hele Europa. Mats var til stede i World of Warcraft – gruppen Starlight som avatarene Lord Ibelin og Jerome Walker. I den virtuelle verden kunne han utfolde seg på alle de områdene han ikke var i stand til hjemme i kjellerleiligheten. Han var ikke lenket til en rullestol, men kunne hoppe og løpe, være midtpunktet i en gruppe, bli forelsket og finne kjærligheten. I «Om natten lyser stjernene» er historien om vennskap og kjærlighet som overskrider fysiske grenser, og skaper nye definisjoner på et meningsfullt liv. Det er også historien om det å være foreldre i en tid der barna kan leve i flere virkeligheter. Omtalen er utarbeidet av BS.

Arne Schrøder Kvalvik: Min fetter Ola og jeg (bm). Mens Arne Schrøder Kvalvik ble musiker og opplevde verden, satt fetteren Ola i rullestol. Han var uhelbredelig syk, og legene mente han ville dø før han ble to år. Men Ola vokste opp, med en kropp uten muskler og et hode som fungerer. Da Kvalvik selv ble far, tenkte han stadig mer på fetteren Ola. Han hadde mange spørsmål han ønsket svar på, før det ble for sent. I boken har de forunderlige samtaler om livsglede og demoner, nærhet, kjærlighet og selvmordstanker, om forelskelse og sexkjøp. Og om Olas bror Simon, som er den som gir han lyst til å leve videre. Nominert til Brageprisen 2015 i kategorien sakprosa. Omtalen er utarbeidet av BS.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s