1) Søke informasjon

På denne siden finner du en del nyttige steder å søke etter informasjon. Lurer du på hvordan du søker i de forskjellige basene, er det bare å bla i slideshare-dokumentet. Alle dokumentene er utstyrt med lenke til den aktuelle databasen.

Websøk– skolebibliotekets bok- og mediebase på nett

 

Google er verdens meste brukte søkemotor og på Google finner du stort sett det du leter etter. Men ikke alltid. Her er ti tips som gjør det lettere å finne det du søker etter i Google.

NDLAs søketips for Google

 

Bibsys er nettkatalogen til universitetene og høyskolene i Norge. Her finner du det meste som er utgitt på norsk.

 

Det digitale nasjonalbiblioteket. Bokhylla.no: Søk i 94832 aviser, 128571 bøker, 103993 fotografier, 677 filmer, 1003 radioopptak, 5714 håndskrifter.

 

I Samsøk søker du i skole- og folkebibliotekene i Norge

 

Store norske leksikon er som navnet sier det største norske leksikonet. Det er skrevet av fagfolk, og det blir kontrollert og godkjent av en redaksjon før det blir gitt ut. Dette gjelder både papirutgaven og på nettet.

 

Norart er er base med norske og nordiske tidsskriftsartikler. Biblioteket kan bestille artikler fra Norart for deg.

 

NORA er en fulltekstbase startet i samarbeid mellom universitetsbibliotekene ved UiO, UiB, NTNU og UiT. Basen inneholder blant annet hoved- og doktorgradsoppgaver.

 

idunn.no er Nordens ledende database for fagtidsskrifter. idunn.no tilbyr unike søkemuligheter i kvalitetssikret innhold på tvers av 49 ulike fagtidsskrifter. idunn.no eies og driftes av Universitetsforlaget.

 

Neste side

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s