4) Oppsett

Oppgaven skal inneholde:

  • En innholdsfortegnelse som viser hvordan stoffet er organisert. Alle kapitteloverskrifter skal komme frem i innholdsfortegnelsen. Er kapitlene nummerert, skal numrene være med i innholdsfortegnelsen.
  • Ei innledning: Innledninga forteller hva du skal skrive om og hvordan du organiserer stoffet. Den viktigste delen av innledninga er presentasjon av problemstillinga. Denne kan enten være formulert som et spørsmål, en påstand eller et formål. Problemstillinga hjelper deg å avgrense teksten og se hva som er sentralt. Den gjør det lettere å disponere oppgaven og trekke konklusjon.
  • En hoveddel: Hoveddelen skal ha en klar struktur. Den skal være delt inn i avsnitt og kapitler. Nye avsnitt uten overskrifter markeres enten med innrykk eller med dobbel linjeskift. Nye kapitler skal ha egne overskrifter, og det skal være god flyt mellom kapitlene. I hoveddelen gjør du det du sier at du skal gjøre i innledninga. Hoveddelen er den største delen av oppgaven.
  • En konklusjon som avrunder oppgaven. I konklusjonen presenterer du resultatet av undersøkelsen, det du har funnet ut. Det skal gå en ”rød tråd” gjennom oppgaven, det skal være en klar sammenheng mellom innledning, hoveddel og konklusjon.
  • Ei litteraturliste som viser hvilke verk du har brukt i oppgaven. Av litteraturlista vil en kunne lese hvor faglig oppdatert du har vært, samtidig som den gir leseren ideer til videre lesning. Ikke henvis til noe du ikke har lest.
  • Vedlegg brukes ikke i litterære oppgaver. For språklige oppgaver forholder det seg ofte annerledes. Som vedlegg legges materiale man selv har samlet inn, eller skjemaer man har benyttet til oppgaven. Vedleggene fungerer som dokumentasjon eller supplement til oppgaven. Vedlegg som ikke er nevnt i teksten, behøver man ikke legge ved. Er det mange vedlegg, bør de nummereres.

Senja vgs, Biblioteket. 2011

neste side

Litteraurliste
Dysthe, Olga mfl. (2010): Skrive for å lære: skriving i høyere utdanning. Oslo: Abstract
Jansson, Benthe K. mfl. (2008): Tema, vg3. Oslo: Samlaget.

Reklame

2 kommentarer om “4) Oppsett

  1. Tilbaketråkk: Fordypningsoppgaven vg3 | Senja videregående skole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s