Kjønnsidentitet

Under er to biografier som tar for seg kjønnsidentitet. Den ene er norsk, den andre amerikansk. Diskuter problemstilling for oppgaven med faglærer.

Emma Ellingsen: Emma (bm). Emma Ellingsen ble født som Tobias, men har alltid følt seg som en jente. Mens tvillingbroren spilte fotball, ville Tobias heller kle seg i jenteklær og danse. Hun forstod tidlig at hun ikke var gutt, og i fjerde klasse tok hun steget ut og ble Emma. I 2014 ble Emma kjent for hele Norge gjennom TV-serien “Født i feil kropp” på TV2 der hun sto frem med historien sin. Senere har hun jobbet som modell og etablert sin egen youtube-kanal hvor hun deler hverdagsliv, moteinspirasjon og skjønnhetstips med sine mange følgere. Men mest av alt er Emma en viktig rollemodell med sin personlige og humoristiske stil, som inspirer til å tørre å være seg selv. I denne boken forteller hun den usminkede historien om hvordan det er å være jente i en guttekropp, og hvordan hun har lært å leve med det (Omtalen er utarbeidet av BS).

Maia Kobabe: Genderqueer (oversatt). Maia Kobabes Genderqueer er en fabelaktig tegneseriebok som utforsker kjønn, identitet og hvordan man finner sin plass i verden. Med sin egen personlige historie som utgangspunkt, tar Kobabe oss med på en reise gjennom sin oppdagelse av sin egen kjønnsidentitet. Boken er et intimt og modig portrett av en kunstners kamp for å finne seg selv og akseptere sin egen unike identitet. Genderqueer har blitt hyllet av kritikere og lesere over hele verden for sin åpenhet, ærlighet og sitt kraftfulle budskap. The Guardian beskrev boken som «en viktig, smertefull og dypt personlig bok», mens Publisher’s Weekly kalte den «modig og rørende». (Forlagets omtale)

Legg igjen en kommentar