Nina Borges gamertrilogi

Under er tre ungdomsbøker som alle handler om gaming og ung identitet. I Otlaster handler det også om skolevegring, i Fumbler om fattigdom, i League om sexisme. Diskuter problemstilling for oppgaven med faglærer.

Nina Borge: Outlaster (bm). Adrian er opptatt av gaming. Han leder CS-GO-laget sitt til mange seiere og nå forbereder de seg til en stor turnering. På skolen er han ikke like selvsikker. Der sliter han i mange fag og klarer ikke å følge med i timene. Angsten for skolen fører til at han skulker mye og risikerer å stryke i mange fag. Hvis han fortsetter å skulke, får han ikke lov til å delta i den store spillturneringen. Adrians store frykt er å svikte lagkameratene, og da aller mest Jos, hun som elsker å spille med ham. Dette er en historie om å ikke takle skolen, men også om vennskap, lagånd og gaming. Omtalen er utarbeidet av BS.

Nina Borge: Fumbler (bm). Emil og Sondre blir invitert på FIFA-turnering hos Magnus. Der handler det ikke bare om FIFA. Det handler om penger, og snart har Emil viklet seg inn i et nett av løgner og gjeld. Samtidig som gjelden vokser, vokser også følelser Emil ikke burde ha. Det handler om gaming, gruppepress og vennskap som blir satt på prøve. Omtalen er utarbeidet av BS.

Nina Borge: League (bm). Som eneste jente i gamingklassen, må Jos jobbe hardt for å bli respektert. Jos har vært gamer så lenge hun kan huske. Alt hun drømmer om er å bli proff. Med skyhøye forventninger starter hun på e-sportlinja på videregående. Men som eneste jente i klassen, er det ikke enkelt å kreve sin plass. En viktig League of legends-turnering ligger foran dem, men i e-sport er det guttene som dominerer. Kommer de til å respektere henne? Er hun i det hele tatt velkommen? Hvor mye er Jos villig til å ofre for å nå helt til topps? Omtalen er utarbeidet av BS.

Legg igjen en kommentar